2019. - zadaci i rješenja


Pčelice

Zadaci          Rješenja

Leptirići

Zadaci          Rješenja

Ecolier

Zadaci          Rješenja

Benjamin

Zadaci          Rješenja

Cadet

Zadaci          Rješenja

Junior

Zadaci          Rješenja

Student

Zadaci          Rješenja


Važna napomena:

Primjedbe na rješenja zadataka primaju se do 29. travnja 2019. u 23:59 sati isključivo elektroničkim putem na e-mail: [email protected]Izvan tog roka više ne uvažavamo primjedbe na zadatke i njihova rješenja.

 


 

2019. - konačne rang liste (10% najbolje plasiranih)

 

Istekom roka za primjedbe, reklamacije i žalbe u četvrtak 09.05.2019. u 23:59 sati, objavljujemo konačne rang liste 10% najboljih u svakoj kategoriji:

 

Pčelice

Leptirići

Ecolier

Benjamin

Cadet

Junior          Junior PL

Student       Student PL

 

Informacije o rezultatima za ostale natjecatelje, kao i za one čiji su podaci šifrirani, učenici i roditelji mogu vidjeti na oglasnoj ploči u školi, odnosno dobivaju isključivo u školi od povjerenika za natjecanje, stoga molimo da nam ne šaljete takve upite.

Konačne rezultate svih natjecatelja po školama šaljemo e-mailom svim povjerenicima, zajedno s popisom nagrađenih natjecatelja. Točan datum slanja bit će pravovremeno objavljen.

Nagrade i liste s popisom nagrada stižu poštom počevši od 20. svibnja 2019.

Za škole s područja grada Zagreba i neke škole Zagrebačke županije molimo povjerenike da dođu po nagrade u četvrtak 23. svibnja od 9 do 16 sati i 24. svibnja od 10 do 16 sati u Hrvatsko matematičko društvo.

Obavijest o slanju rezultata povjerenicima

Slanje e-mailova počinje u utorak 14.05.2019. i to počevši od srednjih škola redom prema brojčanim oznakama škola. U prvom e-mailu će biti rezultati svih natjecatelja u dotičnoj školi, a u drugom e-mailu lista nagrađenih učenika za oglasnu ploču u školi. E-mailovi se ne šalju jedan za drugim isti dan, već se ovisno o brzini slanja i količini e-mailova, drugi e-mail može poslati i sljedeći dan. 

Molimo da ne šaljete potvrde prijema e-mailova ili zahvale. Ako do petka 17.05.2019. prije podne ne zaprimite e-mailove, molimo da nam to javite na [email protected].

Napomena: na oglasnu ploču u školi je dopušteno staviti samo listu "Nagrađeni natjecatelji".

Napomena: učenici koji se nalaze na listi "Nagrađeni natjecatelji", a nisu na rang listi 10% najboljih u svojoj kategoriji, dobivaju tzv. utješne nagrade (to je razlika do 10% ukupnih nagrada za svaku školu).

VAŽNO: Molimo da provjerite svoju e-mail poštu. Kod nekih povjerenika dobivamo poruku da im je nakon prvog e-maila pun ulazni sandučić: "quota exceeded" (mailbox for user is full). 

Nagrade i priznanja

Nagrade i priznanja dobiju samo oni učenici koji su na rang listi 10% najboljih u svojoj kategoriji.

Shodno uputama, ukupan broj nagrada za svaku školu jednak je ili veći broju od 10% vaših natjecatelja neovisno o rezultatima (ako imate više od 10% ukupnog broja natjecatelja na rang listi 10% najboljih, tada ćete dobiti više nagrada). Natjecatelji koji nisu u 10% najboljih u svojoj kategoriji, ali su najbliži pragu ili najbolji po broju bodova u svojoj školi dobit će utješne nagrade za koje se ne dobivaju priznanja.

Primjer: vaša škola ima 97 natjecatelja, 10% iznosi 9,7, odnosno zaokruženo 10 i imate 7 natjecatelja koji se nalaze u 10% najboljih po kategorijama. Tih 7 učenika će dobiti nagrade i priznanja, a sljedeća 3 natjecatelja iz škole koji su najbliži pragu u svojoj kategoriji ili imaju najveći broj bodova gledano u svim kategorijama (broj bodova pčelica i leptirića se množi s 2 jer oni imaju duplo manje zadataka i bodova), ali su ispod crte od 10% najboljih, dobit će samo utješne nagrade bez priznanja. Utješne nagrade su u listama s popisom nagrada, koje šaljemo naknadno zajedno s nagradama, upisane malim tiskanim slovima.


Obavijest za povjerenike u svezi nagrada: zadnja obavijest za 2019 - nagrade