Izdavačka djelatnost HMD-a

HMD je izdavač znanstvenih i stručnih matematičkih časopisa, te matematičkih knjiga.


Matka -
časopis za mlade matematičare (osnovnoškolce i početne razrede srednje škole). Izlazi 4 puta godišnje, a izdaje se u suradnji s nakladničkom kućom Školska knjiga. Glavna urednica je Renata Svedrec, a njena pomoćnica Ivana Katalenac. Časopis izlazi od 1992. godine.


Poučak - časopis za metodiku i nastavu matematike.  Izlazi 4 puta godišnje, od 2000. godine. Glavni urednik je Goran Trupčević, a njegova pomoćnica Anđa Valent.


Glasnik Matematički - znanstveni časopis koji se objavljuje u suradnji s Matematičkim odjelom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Izlazi 2 puta godišnje. Glavni urednik je dr. Andrej Dujella, a izvršni urednici dr. Dražen Adamović i dr. Josip Tambača.


Matkina biblioteka
- biblioteka namijenjena popularizaciji matematike. Utemeljena je 1998. godine i do sada je objavljeno je dvadesetak naslova.


Vjesnik HMD-a -
informativni bilten koji izlazi najmanje jednom godišnje i donosi aktualne informacije o radu HMD-a.


Narudžbe časopisa

Hrvatsko matematičko društvo, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske izdaje matematičke časopise (Matka i Poučak) te knjige/priručnike za nastavnike i učenike.

Pozivamo Vam da pretplatite Vašu školu (za potrebe knjižnice) na neke od navedenih časopisa i/ili knjiga te nam tako omogućite uspješnije i sigurnije ostvarivanje naše i vaše društvene funkcije.

Matku i Poučak možete naručiti ispunjavanjem e-obrazaca - Matka - Poučak

Knjige iz Kataloga možete naručiti ispunjavanjem narudžbenice, na adresu HMD-a (p.p. 335, 10002 Zagreb), telefonski na broj 01 / 46 05 704, faxom na broj 01 / 46 80 335 ili na našu e-mail adresu.