2020. - zadaci i rješenja


Pčelice

Zadaci          Rješenja

Leptirići

Zadaci          Rješenja

Ecolier

Zadaci          Rješenja

Benjamin

Zadaci          Rješenja

Cadet

Zadaci          Rješenja

Junior

Zadaci          Rješenja

Student

Zadaci          Rješenja

 


 2020. - konačne rang liste (10% najbolje plasiranih)


Istekao je rok za primjedbe, reklamacije i žalbe te objavljujemo konačne rang liste 10% najboljih u svakoj kategoriji.

Pčelice

Leptirići

Ecolier

Benjamin

Cadet

Junior          Junior PL

 

Informacije o rezultatima za ostale natjecatelje, kao i za one čiji su podaci šifrirani, učenici i roditelji mogu vidjeti na oglasnoj ploči u školi, odnosno dobivaju isključivo u školi od povjerenika za natjecanje, stoga molimo da nam ne šaljete takve upite.

Konačne rezultate svih natjecatelja po školama šaljemo e-mailom svim povjerenicima, zajedno s popisom nagrađenih natjecatelja. Točan datum slanja bit će pravovremeno objavljen.

Nagrade i liste s popisom nagrada stižu poštom počevši od 3. studenoga 2020.

 

Obavijest o slanju rezultata povjerenicima

Rezultate i popise nagrađenih natjecatelja po školama šaljemo e-mailom 02. studenoga 2020. Šalju se dvije poruke: u jednom e-mailu će biti rezultati svih natjecatelja u dotičnoj školi, a u drugom e-mailu lista nagrađenih učenika za oglasnu ploču u školi.

Molimo da ne šaljete potvrde prijema e-mailova ili zahvale. Ako do srijede 04.10.2020. ne zaprimite e-mailove, molimo da nam to javite na [email protected].

VAŽNO: Molimo da provjerite svoju e-mail poštu. Kod nekih povjerenika dobivamo poruku da im je nakon prvog e-maila pun ulazni sandučić: "quota exceeded" (mailbox for user is full). 

Napomene:

1) učenici koji se nalaze na listi "Nagrađeni natjecatelji", a nisu na rang listi 10% najboljih u svojoj kategoriji, dobivaju tzv. utješne nagrade (to je razlika do 10% ukupnih nagrada za svaku školu).

2) u listi nagrađenih, "R.br./Kat" učenika koji su dobili nagrade i priznanja te se nalaze u 10% najboljih u svojoj kategoriji, bit će podebljani (boldani), a učenicima koji su dobili utješne nagrade bez priznanja i ne nalaze se u 10% najboljih u svojoj kategoriji, neće biti podebljani "R.br./Kat".

3) na oglasnu ploču u školi je dopušteno staviti samo listu "Nagrađeni natjecatelji".

 

Nagrade i priznanja

Nagrade i priznanja dobiju samo oni učenici koji su na rang listi 10% najboljih u svojoj kategoriji.

Shodno uputama, ukupan broj nagrada za svaku školu jednak je ili veći broju od 10% vaših natjecatelja neovisno o rezultatima (ako imate više od 10% ukupnog broja natjecatelja na rang listi 10% najboljih, tada ćete dobiti više nagrada). Natjecatelji koji nisu u 10% najboljih u svojoj kategoriji, ali su najbliži pragu ili najbolji po broju bodova u svojoj školi dobit će utješne nagrade za koje se ne dobivaju priznanja.

Primjer: vaša škola ima 97 natjecatelja, 10% iznosi 9,7, odnosno zaokruženo 10 i imate 7 natjecatelja koji se nalaze u 10% najboljih po kategorijama. Tih 7 učenika će dobiti nagrade i priznanja, a sljedeća 3 natjecatelja iz škole koji su najbliži pragu u svojoj kategoriji ili imaju najveći broj bodova gledano u svim kategorijama (broj bodova pčelica i leptirića se množi s 2 jer oni imaju duplo manje zadataka i bodova), ali su ispod crte od 10% najboljih, dobit će samo utješne nagrade bez priznanja. Utješne nagrade su u listama s popisom nagrada, koje šaljemo naknadno zajedno s nagradama, upisane malim tiskanim slovima.

 


============================= PRIJE KONAČNIH REZULTATA

Važne napomene

Molimo da prije reklamacija utvrdite točan broj bodova natjecatelja uzimajući u obzir sljedeće:

a) za svaki točan odgovor dobije se 3 ili 4 ili 5 bodova ovisno o zadatku; Pčelice i Leptirići dobiju početnih 12 bodova, a ostale kategorije 24 boda.

b) za svaki netočan odgovor (ne dobiju se pozitivni bodovi) oduzima se jedna četvrtina predviđenih bodova za zadatak, dakle -0,75 ili -1 ili -1,25 bodova

c) optički čitač može prepoznati samo pravilno zacrnjene kružiće tako da, shodno navedenim uputama, za nepravilno popunjavanje (nepotpuno zacrnjivanje, zaokruživanje, stavljanje strelica, pisanje, križanje, šaranje, brisanje gumicom ili koreksom, zacrnjivanje svijetlim flomasterom ili olovkom), kao i za davanje više odgovora na istom zadatku dobije se 0 bodova.

d) Primjer bodovanja jednog listića možete pogledati ovdje.



Primjedbe i reklamacije mogu biti samo sljedeće:

1. Natjecatelj ime i prezime iz naziv škole, mjesto i razred bi trebao imati izračunati broj bodova, a na rang listi ima broj bodova s liste bodova. Molimo provjerite.

2. Natjecatelj ime i prezime iz naziv škole, mjesto i razred bi trebao imati izračunati broj bodova i trebao bi se nalaziti na rang listi 10% najboljih. Molimo provjerite.

Napomena: Na upite tipa "mog sina/kćeri nema na popisu, molim provjerite" ili "moj sin/kći je odličan/odlična iz matematike, a nema ga/je na popisu" ili "moj sin/kći je uvijek bio/bila među 10% najboljih, a sada ga/je nema na popisu" nećemo raditi dodatno ručno pretraživanje, kontrolu i analizu.

3. Podaci natjecatelja (ime, prezime, naziv škole ili mjesta) nisu točni. Molimo da ih ispravite. Napomena: Sve podatke o natjecateljima dobivamo u Excel tablicama od povjerenika u svakoj školi, a mi nakon obrade samo upisujemo rezultate, radimo analizu i tiskamo izvještaje. Obrasci s odgovorima se gledaju samo u slučaju primjedbi i reklamacija. Stoga molimo roditelje da nas ne prozivaju za pogrešno upisane osnovne podatke njihove djece, već da nam to jave kako bi što prije ispravili takve nehotične pogreške povjerenika.

Napomena: molimo roditelje učenika drugih i trećih razreda osnovne škole da provjere sa svojom djecom što su oni točno odgovorili, odnosno koji su kružić zacrnili u kojem zadatku prije nego nam pošalju reklamacije. Do sada su sve primjedbe bile temeljene na pogrešnim pretpostavkama!


 

Važna obavijest

U uputama na prethodnoj stranici, kada je Međunarodna udruga Klokan bez granica (AKSF) odobrila održavanje odgođenog natjecanja Klokan bez granica 2020. u rujnu 2020. i kada je odlučeno da će se natjecanje održati 17. rujna 2020. s početkom u 12:30 prema uobičajenim pravilima i uputama koje ste već dobili neposredno prije dana kad je trebalo biti natjecanje, eksplicitno stoji: "učenici koji su se prijavili na natjecanje sudjelovat će u kategoriji u kojoj su prijavljeni (bez obzira što prelaze u viši razred)".

Budući da je sada pri reklamacijama utvrđeno da se dio natjecatelja natjecao u pogrešnoj kategoriji omaškom povjerenika, nažalost to zbog zadanih vremenskih rokova nismo u mogućnosti ispraviti, jer bi trabalo napraviti kompletnu novu obradu iz početka.

============================= PRIJE KONAČNIH REZULTATA