2021. - obrasci za odgovore


Kategorije:

Pčelice (2. razred OŠ)

Leptirići (3. razred OŠ)

Ecolier (4. i 5. razred OŠ)

Benjamin (6. i 7. razred OŠ)

Cadet (8. razred OŠ i 1. razred SŠ)

Junior (2. i 3. razred SŠ)

Student (4. razred SŠ)


Ovdje možete preuzeti obrasce s odgovorima koje treba isprintati na bijelom papiru uz opciju "stvarna veličina" ("Actual size") pri ispisu. Na svakom A4 listu se nalaze dva obrasca i prerežite ih pažljivo po sredini po iscrtkanoj liniji. Pazite da obrasci budu ravno izrezani i jednakih veličina, kako bi se mogli ispravno očitati na optičkom čitaču. Obavezno pripazite da uzmete ispravnu kategoriju obrasca (boja kopiranih obrazaca nije bitna).


2021. - zadaci i rješenja


Pčelice

Zadaci          Rješenja

Leptirići

Zadaci          Rješenja

Ecolier

Zadaci          Rješenja

Benjamin

Zadaci          Rješenja

Cadet

Zadaci          Rješenja

Junior

Zadaci          Rješenja

Student

Zadaci          Rješenja


2021. - konačni rezultati natjecanja

Rang lista 10% najboljih natjecatelja po kategorijama

 

Pčelice (2. razred OŠ)

Leptirići (3. razred OŠ)

Ecolier (4. i 5. razred OŠ)

Benjamin (6. i 7. razred OŠ)

Cadet (8. razred OŠ i 1. razred SŠ)

Junior (2. i 3. razred SŠ)                    Junior PL (broj sati matematike tjedno ≥ 5)

Student (4. razred SŠ)                       Student PL (broj sati matematike tjedno ≥ 5)


12. 7. – 19. 7. u 23:59 zaprimanje primjedbi na plasman ili netočne podatke isključivo elektronskim putem na e-mail [email protected]. Nakon 19. 7. 2021. VIŠE NEĆEMO ZAPRIMATI prijedbe, reklamacije i žalbe, niti ćemo odgovarati na njih.

20. 7. će se objaviti konačni rezultati, a sve dodatne informacije za povjerenike će biti pravodobno objavljene na ovoj stranici.


 

Važne napomene:

Molimo da prije reklamacija utvrdite točan broj bodova natjecatelja uzimajući u obzir sljedeće:

a) za svaki točan odgovor dobije se 3 ili 4 ili 5 bodova ovisno o zadatku; Pčelice i Leptirići dobiju početnih 12 bodova, a ostale kategorije 24 boda da konačan rezultat ne bi bio negativan.

b) za svaki netočan odgovor (ne dobiju se pozitivni bodovi) oduzima se jedna četvrtina predviđenih bodova za zadatak, dakle -0,75 ili -1 ili -1,25 bodova

c) optički čitač može prepoznati samo pravilno zacrnjene kružiće tako da, shodno navedenim uputama, za nepravilno popunjavanje (nepotpuno zacrnjivanje, zaokruživanje, stavljanje strelica, pisanje, križanje, šaranje, brisanje gumicom ili koreksom, zacrnjivanje svijetlim flomasterom ili olovkom), kao i za davanje više odgovora na istom zadatku dobije se 0 bodova.

d) ne šaljemo rezultate i slike obrazaca s odgovorima natjecatelja bez opravdanog razloga i molimo da to ne tražite! Također, ne šaljemo popise i/ili bodove natjecatelja koji nisu na rang listi 10% najboljih!

e) Primjer bodovanja jednog listića možete pogledati ovdje.



Primjedbe i reklamacije mogu biti samo sljedeće:

1. Natjecatelj ime i prezime iz naziv škole, mjesto i razred bi trebao imati izračunati broj bodova, a na rang listi ima broj bodova s liste bodova. Molimo provjerite.

2. Natjecatelj ime i prezime iz naziv škole, mjesto i razred bi trebao imati izračunati broj bodova i trebao bi se nalaziti na rang listi 10% najboljih. Molimo provjerite.

Napomena: Na upite tipa "mog sina/kćeri nema na popisu, molim provjerite" ili "moj sin/kći je odličan/odlična iz matematike, a nema ga/je na popisu" ili "moj sin/kći je uvijek bio/bila među 10% najboljih, a sada ga/je nema na popisu" nećemo raditi dodatno ručno pretraživanje, kontrolu i analizu.

3. Podaci natjecatelja (ime, prezime, naziv škole ili mjesta) nisu točni. Molimo da ih ispravite. Napomena: Sve podatke o natjecateljima dobivamo u Excel tablicama od povjerenika u svakoj školi, a mi nakon obrade samo upisujemo rezultate, radimo analizu i tiskamo izvještaje. Obrasci s odgovorima se gledaju samo u slučaju primjedbi i reklamacija. Stoga molimo roditelje da nas ne prozivaju za pogrešno upisane osnovne podatke njihove djece, već da nam to jave kako bi što prije ispravili takve nehotične pogreške povjerenika.

***************************************************************

Napomena: molimo roditelje učenika drugih i trećih razreda osnovne škole da provjere sa svojom djecom što su oni točno odgovorili, odnosno koji su kružić zacrnili u kojem zadatku prije nego nam pošalju reklamacije. Do sada su sve primjedbe uglavnom bile temeljene na pogrešnim pretpostavkama!

**********************************************************************


 

Informacije o konačnim rezultatima za natjecatelje koji nisu u 10% najboljih, učenici mogu dobiti isključivo u školi od povjerenika za natjecanje, stoga molimo da nam ne šaljete takve upite. 


 

Dragi učenici – natjecatelji kategorije Pčelice,

prilikom tiskanja zadataka u 5. zadatku došlo je do nenamjernog propusta i omaškom je ispuštena rečenica - "Cvijeće se ne smije premještati iz tegle u teglu". Nedostatak tog podatka učinio je zadatak nedovoljno jasnim pa smo odlučili priznati obje mogućnosti – onu koja dozvoljava premještanje cvjetova (odgovor A) i onu koja ne dozvoljava premještanje cvjetova iz tegle u teglu (odgovor C).

Ispričavamo se na pogrešci. Hvala svima koji su nam ukazali na propust.

Povjerenstvo za natjecanje "Klokan bez granica"


Privremeni rezultati za Pčelice su ažurirani uslijed navedene obavijesti.


 NAGRADE I PRIZNANJA

Nagrade, popise nagrađenih učenika s pripadajućim nagradama, priznanja za učenike (samo za one koji su svojim rezultatom ušli u 10% najboljih i čije se ime nalazi na nekoj od rang lista), pohvalnicu za školu, zahvalnicu za povjerenika i izvještaj za 2021. dobit ćete u drugom tjednu rujna poštom, a rezultate svih učenika u školi i popis nagrađenih učenika (bez pripadajućih nagrada) dobit ćete elektronskim putem krajem prvog tjedna rujna.

Rezultate svih učenika u školi i popis nagrađenih učenika (bez pripadajućih nagrada) šaljemo e-mailom u četvrtak 2. rujna 2021.

Ako niste zaprimili navedeni e-mail, kontaktirajte nas od 2. rujna 2021 iza 11 sati.

NAPOMENA: Rezultati se šalju na posljednji e-mail kojim je zaprimljena Excel tablica pojedine škole u propisanom roku.