O Podmlatku HMD-a

Nastavna sekcija HMD-a utemeljila je Podmladak Hrvatskog matematičkog društva i u njemu okupila veliki broj učenika. Naši članovi su svi oni koje na bilo koji način zanima matematika: natjecatelji, rješavači svih vrsta zadataka, polaznici Ljetnih i Zimskih matematičkih škola, slušatelji predavanja na našim tribinama i seminarima, ljubitelji zanimljivosti.
Podmladak HMD-a bavi se organizacijom stručnih predavanja za učenike, izdavanjem časopisa (Matka, PlayMath i Matematičko-fizički list), izdavanjem knjiga za učenike (Matkina biblioteka), organizacijom matematičkih susreta učenika, Ljetne i Zimske škole, slanjem zadataka na kućne adrese svojih članova (sa zamolbom za suradnju u časopisima)

Obavijesti o svim aktivnostima članovi Podmlatka mogu pročitati u ''Vjesniku Podmlatka'' koji će dobivati na svoje adrese.

U tijeku je akcija učlanjivanja mladih matematičara - studenata u Podmladak Hrvatskog matematičkog društva. Pokušavamo okupiti mlade matematičare i sustavno im ponuditi seriju stručnih predavanja; posebnu web stranicu; popuste pri nabavi matematičkih knjiga i softwarea; suradnju u našim časopisima Matka, PlayMath, MFL i Poučak; uključiti ih u rad s nadarenim osnovnoškolcima i srednjoškolcima na Ljetnim i Zimskim školama, kao i u školskim matematičkim skupinama; …

Članom Podmlatka HMD-a postaje se ispunjavanjem Pristupnice, te uplatom svote od 60 kn.

Nakon učlanjivanja i uplate izradit ćemo Vam člansku iskaznicu i poslati je na Vašu adresu. Izgled iskaznice vidite na slici:

 

Obavijesti o svim aktivnostima članovi Podmlatka mogu pročitati u "Vjesniku Podmlatka" koji će dobivati na svoje kućne adrese.
Svaki član Podmlatka (s plaćenom članarinom) ima pravo izabrati i na kućnu adresu primati jedan od časopisa: Matka, PlayMath, Matematičko-fizički list, Poučak ili Glasnik matematički. Ako se član odluči za više časopisa, ima pravo na članski popust.

Članovi Podmlatka imaju popust i na ostala izdanja HMD-a.