Vremenik natjecanja u školskoj godini 2018./19.

 

Školsko natjecanje:                28. siječnja 2019. godine u 10:00 sati

Županijsko natjecanje:           28. veljače 2019. godine u 10:00 sati

Državno natjecanje:               28. – 30. ožujka 2019. godine

Klokan bez granica:                21. ožujka 2019. godine


 

Razine i kategorije natjecanja 

Gradivo po razredima za pojedine razine natjecanja

Provedba natjecanja

Članovi Državnog povjerenstva


 

Sve pojedinosti možete pratiti na stranicama AZOO.

Datumi za HMO i HJMO su objavljeni na stranici natjecanja.math.hr 


 

Pravila za izbor ekipa RH na međunarodnim natjecanjima
iz matematike

Izvršni odbor HMDa je 29. siječnja 2018. dio Pravila za izbor ekipa RH na međunarodnim natjecanjima iz matematike, te Naputak za učenike koji se školuju izvan RH. 
Objavljujemo i sastav Povjerenstva HMDa za međunarodna matematička natjecanja. 
 

ODRŽANE 10. HRVATSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA I
3. HRVATSKA JUNIORSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA

Na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su, tijekom mjeseca travnja, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održane 10. Hrvatska matematička olimpijada i 3. Hrvatska juniorska matematička olimpijada, matematička natjecanja najviše razine u Republici Hrvatskoj, koja su ujedno izborna natjecanja za međunarodna matematička natjecanja.

Na 10. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi se 18.4., 19.4. i 29.4. natjecalo ukupno 29 najuspješnijih srednjoškolki i srednjoškolaca sa 60. Državnog natjecanja iz matematike iz sva četiri razreda srednje škole, a na 3. Hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 30.4. se natjecalo 12 najuspješnijih učenica i učenika s Državnog natjecanja iz sedmog i osmog razreda osnovne škole.

Pobjednik 10.  Hrvatske matematičke olimpijade je Marin Varivoda, učenik Gimnazije Franje Petrića, iz Zadra, a pobjednica 3. Hrvatske juniorske matematičke olimpijade je Stella Čolo, učenica OŠ Stanovi, Zadar.

Kao rezultat tih natjecanja, u ekipu za 60. Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja se održava od 10.7. do 22.7. u Bathu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, odabrani su Marin Varivoda, Noel Lakić (obojica učenici Gimnazije Franje Petrića, Zadar), Ivan Vojvodić, Bernard Inkret, Daniel Širola (svi učenici XV. gimnazije, Zagreb) i Luka Bulić-Bračulj (učenik III. gimnazije, Split).

IMG_3526-1.jpg

Na fotografiji su članovi ekipe RH za Međunarodnu matematičku olimpijadu, i to s lijeva na desno: Bernard Inkret, Daniel Širola, Noel Lakić, Luka Bulić-Bračulj, Ivan Vojvodić i Marin Varivoda.

 

U ekipu za 13. Srednjoeuropsku matematičku olimpijadu, koja se održava od 26.8. do 1.9. u Pardubicama, u Češkoj, odabrani su: Krešimir Nežmah, Vedran Cifrek, Gabrijel Radovčić, David Mikulčić, Lovro Vladić  i Matej Ljubičić (svi učenici XV. gimnazije, Zagreb).

Za plasman u ekipu za 6. Mediteransko natjecanje mladih matematičara, u Napulju, u Italiji, od 17.7. do 20.7., odabrani su Patrik Pavić, Maja Drmač (oboje iz XV. gimnazije, Zagreb), Martin Josip Kocijan (iz Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec) i Nora Ivić (iz III. gimnazije, Split).

Za ekipu za 23. Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu, koja se od 20. do 25. lipnja održava u Agrosu, na Cipru, plasirali su se Stella Čolo (OŠ Stanovi, Zadar), Namik Agić (OŠ Krune Krstića, Zadar), Emanuel Tukač (OŠ Breznički Hum, Breznički Hum) i Marko Dorčić (OŠ Alojzija Stepinca, Zagreb).