Poziv za prijavu radova za 8. kongres nastavnika matematike

Rokovi: Prikaze, radionice i sudjelovanja u poster-sekciji prijavite slanjem sažetka do 30. travnja 2018. godine na adresu [email protected]. Za sekciju visokog školstva radove šaljite na adresu [email protected] (za sveučilišnu matematiku) te [email protected] (ostali visokoškolski članci), a za studentsku sekciju na adresu [email protected].

Zaprimljeni radovi proći će recenziju te će autori o rezultatima recenzija biti obaviješteni najkasnije do 31. svibnja 2018. Cjeloviti radovi u obliku članka za sve prihvaćene radove trebaju biti poslani najkasnije do 30. lipnja 2018. na iste adrese.

 

Molimo naznačiti sekciju te u koju od sljedećih tema se rad uklapa:

a) primjena tehnologije,

b) modeliranje,

c) vrednovanje,

d) projekti u nastavi matematike

e) kreativne i inovativne metode poučavanja

  

Oblikovanje sažetka i rada: Sažetke dostaviti u Microsoft Word programu. Ispod naslova obavezno navesti ime i prezime autora, znanstveni stupanj te naziv institucije iz koje autor dolazi. Ispod naslova treba napisati ključne pojmove. Sažetak napisati u Times New Roman fontu veličine 12 s jednostrukim razmakom. Sažetak treba biti kraći od jedne stranice teksta. Sve formule moraju biti napisane u programu MathType.


Ako sažetak sadrži slike molimo vas da obratite pozornost na sljedeće preporuke:
a) kad je moguće upotrijebite slike u vektorskom formatu - za tiskani časopis bolje su od rasterskih; 
b) slike u rasterskom formatu moraju biti u visokoj rezoluciji; 
c) pošaljite nam i originalne datoteke slika (bez obzira na to što su npr. te slike već ubačene u Word dokument); 
d) uobičajeni su (provjereni i prihvatljivi) formati datoteka slika EPS, JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF.

 

Prikaz postera

Na 8. kongresu nastavnika matematike rad će biti moguće prikazati i pomoću postera. Za to će biti osiguran poseban termin (i za postavljanje i za razgledavanje).


 

8. kongres nastavnika matematike RH

8. kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske održat će se od 3. do 5. srpnja  2018. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva (HMD), Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu i Agencije za odgoj i obrazovanje te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Glavna tema skupa je

"Inovativnost i kreativnost u nastavi matematike"

DRUGA OBAVIJEST I POZIV ZA 8. KONGRES NASTAVNIKA MATEMATIKE REPUBLIKE HRVATSKE

 

Hrvatsko matematičko društvo je, uz suorganizaciju Agencije za odgoj i obrazovanje, zakazalo 8. kongres nastavnika matematike za od 3. do 5. srpnja 2018. godine. Kongres će se održati u Zagrebu u prostorima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. 

Kongres je namijenjen studentima završnih godina nastavničkih fakulteta, odgajateljima i stručnim suradnicima dječjih vrtića, učiteljima razredne nastave, učiteljima matematike u osnovnim te nastavnicima matematike u srednjim školama, visokim školama i na fakultetima.

Glavna tema Osmog kongresa je Inovativnost i kreativnost u nastavi matematike.

Rad Kongresa odvijat će se u šest sekcija:

- studentska sekcija

- sekcija za predškolski odgoj

- sekcija za učitelje razredne nastave

- sekcija za učitelje matematike u višim razredima osnovne škole

- sekcija za nastavnike matematike u srednjim školama

- sekcija za visoko školstvo.

Unutar sekcija predavanja i priopćenja bit će podijeljena i tematski na: primjenu tehnologije, modeliranje, vrednovanje, projekte u nastavi matematike te kreativne i inovativne metode poučavanja.

Uz predavanja i priopćenja sudionika (u obliku prezentacija ili predstavljanja plakata) organizirat ćemo niz radionica, Okruglih stolova, te predstavljanja učeničkih i studentskih radova.

Ovaj stručni skup bit će u potpunosti posvećen osuvremenjivanju nastave matematike. Predavanja i priopćenja održat će naši najznačajniji matematičari, najugledniji i najiskusniji sveučilišni i školski nastavnici, savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje, profesori savjetnici i mentori, voditelji županijskih aktiva, pozvani gosti iz drugih struka te gosti – predavači.

Kongres će biti uvršten u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je na njihovim mrežnim stranicama. Zbog izdavanja potvrda o sudjelovanju na Kongresu, prijave će trebati ispuniti i na http://ettaedu.azoo.hr/. Te prijave još nisu otvorene!

 

Za učitelje i nastavnike matematike:

Prijavnicu za 8. kongres i Anketu treba ispuniti i kotizaciju uplatiti do 15. lipnja 2018.

Kotizacija za 8. kongres nastavnika matematike RH je:

a)   za uplate do 20. travnja 400 kn (za članove HMD-a s plaćenom članarinom 200 kn),

b)   za uplate do 1. lipnja 500 kn (za članove HMD-a s plaćenom članarinom 250 kn),

c)   za uplate nakon 1. lipnja 600 kn (za članove HMD-a s plaćenom članarinom 300 kn),

 

Za učitelje razredne nastave: 

Prijavnicu za 8. kongres i  Anketu treba ispuniti do 15. lipnja 2018. godine.

Kotizacija za sudjelovanje učitelja razredne nastave na 8. kongresu nastavnika matematike RH je 200 kn i treba je uplatiti do 15. lipnja 2018. 

 

Za odgajatelje i stručne suradnike dječjih vrtića: 

Prijavnicu za 8. kongres i  Anketu  treba ispuniti do 15. lipnja 2018. godine.

Kotizacija za sudjelovanje odgajatelje i stručne suradnike dječjih vrtića na 8. kongresu nastavnika matematike RH je 50 kn i treba je uplatiti do 15. lipnja 2018. 

 

Kotizaciju uplatiti na žiro-račun broj IBAN: HR4423600001101530802, a na uplatnici, u rubrici "Poziv na broj odobrenja” upisati broj 17, “Opis plaćanja” – kotizacija za 8. kongres.

Sve potrebne obavijesti vezane uz prijavljena priopćenja, predavanja, radionice i poster sekciju možete dobiti i sve moguće nedoumice otkloniti slanjem elektronske pošte voditeljici Nastavne sekcije Tanji Soucie, prof.  [email protected]

Odgovore na pitanja vezana uz prijave i kotizacije možete dobiti na [email protected]


 

U radu skupa sudjelovat će nastavnici i učitelji matematike, učitelji razredne nastave, odgajatelji, metodičari, sveučilišni profesori, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje te studenti metodike nastave matematike.

Rad kongresa odvijat će se u šest sekcija

- studentska sekcija

- sekcija za predškolski odgoj

- sekcija za učitelje razredne nastave

- sekcija za učitelje matematike u višim razredima osnovne škole

- sekcija za nastavnike matematike u srednjim školama

- sekcija za visoko školstvo.

Unutar sekcija predavanja i priopćenja bit će podijeljena i tematski na: primjenu tehnologije, modeliranje, vrednovanje, projekte u nastavi matematike te kreativne i inovativne metode poučavanja.

I ovoga će puta biti organizirani poster-sekcija te okrugli stolovi, jedan posebno za predškolski odgoj i razrednu nastavu, a drugi za sve sudionike od predškolskog odgoja do visokog školstva.

Sve obavijesti vezane uz 8. kongres nastavnika matematike bit će dostupne na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva 

https://matematika.hr/8-kongres-nastavnika-matematike/


 

 

Poziv predavačima/voditeljima radionica

Ovom prilikom pozivamo Vas da predavanja, prikaze, radionice i sudjelovanja u poster-sekciji prijavite slanjem sažetka do 30. travnja 2018. na [email protected]. Za sekciju visokog školstva radove šaljite na adresu [email protected] (za sveučilišnu matematiku) te [email protected] (ostali visokoškolski članci), a za studentsku sekciju na adresu [email protected]. Zaprimljeni radovi proći će recenziju te će autori o rezultatima recenzija biti obaviješteni najkasnije do 31. svibnja 2018. Cjeloviti radovi u obliku članka za sve prihvaćene radove trebaju biti poslani najkasnije do 30. lipnja 2018. na iste adrese. U zborniku radova bit će objavljeni sažeci, dok će odabrani članci biti objavljeni u Poučku.